Cucak Rowo

Kucoba-coba melempar manggis
Manggis kulempar mangga kudapat
Kucoba-coba melamar gadis
Gadis kulamar jandha kudapat

Jamane jamane jaman edan
Wong tuwa rabi perawan
Prawane yen mbengi nangis wae
Amarga wedi karo manuke

Iki piye iki piye iki piye
Wong tuwa rabi perawan
Prawane yen mbengi nangis wae
Amarga wedi karo manuke

Manuk’e-manuk’e cucak rowo
Cucak rowo dawa buntute
Buntute sing akeh wulune
Yen digoyang serr..serr adhuh penak’e